31.10.2012 г.

Агенции за подбор на персонал


 Когато става дума за заетост, винаги има две страни на медала.
Работодателите си мислят ,че трудно могат да се справят с наемането, интервюирането и цялата организация, относно запълването на свободните работни места. Търсещите работа се чудят как да се справят със ситуацията сами, в дебрите на нещо ново и непонятно. Не знаят какви документи да приготвят, как да напишат автобиография и мотивационно писмо.

 Намирането на работа е труден процес, без значение за коя от страните става  въпрос. Ако сте работодател, пускането на една обява за нова длъжност ще ви отнеме много време, защото ще получите стотици автобиографии. Трябва да ги разгледате, да ги селектирате, да проведете интервюта с одобрените по документи кандидати и не на последно място да стоически да издържате на потока от глупости, с които ви засипват некомпетентни хора.

 Ако търсите работа и нямате никаква идея какво трябва да направите /особено, ако това е първата ви работа/, също ще имате сериозни проблеми с намирането на правилният начин. Сигурно ви се е случвало - скалъпвате набързо  автобиография и я пускате в огромната черна дупка, наречена ”Интернет”. Имате предварителната нагласа, че вашето писмо отива някъде в нищото и никога няма да получите отговор. Обезкуражени сте и ви се плаче, че никой няма да оцени вашите знания и умения?!

 Има начин за и работодатели и работници да разрешат проблема си. Спокойно могат да ползват услугите на Агенция за подбор на персонал. Тя ще облекчи трудния процес при наемане на служители. Ще намери подходящите служители, които дадения работодател търси, ще проведе интервюта, скрининг и всичко, за което вие нямате време или нерви.

 HR агенцията ще помогне и на хората, които търсят работа. Те биха могли да предложат обучение за повишаване на квалификацията на кандидатите, които се интересуват от подобен род услуга. Независимо дали искате да работите в държавния или частния сектор, вашата Агенция за подбор на персонал, ще ви съдейства за правилен избор и за достигане на върховете, които се си набележили.



 Има HR  компании, които предлагат онлайн услуги. Ще бъдете насочени към правилните работодатели и респективно работници. Ще можете да си изберете длъжността, която ви привлича. За работодателите - биха могли да направят селектира не на кандидатите по предварително избрани критерии. Работниците ще получат указания как да напишат автобиография, мотивационно писмо и много други. Какви работни позиции се предлагат на пазара.

 Една Агенция за подбор на персонал може да е безценна, защото ще направи анализ на конкурентите и ще предложи най-добрите ресурси при наемане и търсене на работа. Социалните мрежи и интернет пространството ще дадат силен тласък за набирането на клиенти. Което означава, че ползвайки агенция от такъв род, може да сте сигурни, че  с регистрацията си  ще намерите вашият служител, ако сте  работодател. Ако сте служител със сигурност ще се сдобиете с работата – мечта. И не на последно място, сайтът на тази организация е изпълнен с смислено съдържание, което ще ви помогне за развитие на професионална реализация.